Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ;

Η οικογένεια του Βάσου Βασιλείου από την Λεμεσό της Κύπρου βρέθηκε σε πολύ δεινή θέση όταν έμαθε ότι ο αγαπημένος τους γιος Ανδρέας είχε βαριά μορφή λευχαιμίας η οποία δεν μπορούσε να θεραπευτεί εύκολα (Έτος 2000). Χρειαζόταν ειδικό μόσχευμα από δότη ο οποίος έπρεπε να ήταν συμβατός με το γιο τους. Το μόσχευμα βρέθηκε και γρήγορα το παιδί ήταν στα χέρια κορυφαίων επιστημόνων στην Αμερική, προκειμένου να γίνει η πολύ λεπτή και σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Πριν πάνε στην Αμερική η οικογένεια τηλεφώνησε στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας της Άνδρου στον π. Κυπριανό προκειμένου να ζητήσουν να προσευχηθεί για τον Ανδρέα τους. Εντελώς αυθόρμητα ο ηγούμενος π. Κυπριανός είπε ότι θα προσευχηθεί στην Αγία και τους τόνισε να μην ανησυχούν, αφού στο χειρουργείο θα ήταν η Αγία Μαρίνα η ίδια!!! Λίγο πριν αρχίσει η χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο MD ANDERSON του XUSTON μια γυναίκα παρουσιάστηκε στον επικεφαλής κορυφαίο Αμερικανό γιατρό KA GOUA TSAN (Κινεζικής καταγωγής) και του συστήθηκε ως η προσωπική γιατρός του μικρού Ανδρέα και μάλιστα ζήτησε να παρακολουθήσει την εγχείρηση με μεγάλη επιμονή.
Οι γνώσεις της γυναίκας γύρω από την ιατρική φαινόταν πολύ υψηλές και παραδόξως η ομάδα δέχτηκε την γιατρό από την Ελλάδα αν και αποτελεί μόνιμη τακτική του νοσοκομείου να μην μετέχουν άλλοι γιατροί σε τόσες λεπτές εγχειρήσεις. Κατά παράδοξο τρόπο κανείς δεν ζήτησε άλλα εχέγγυα, την παρακάλεσαν μόνο να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητός της στην είσοδο του χειρουργείου. Κατά την διάρκεια της εγχείρησης η '' ΕΛΛΗΝΙΔΑ γιατρός'' όχι μόνο παρακολουθούσε αλλά μετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού. Μάλιστα με επιστημονικό τρόπο εξήγησε στην επιστημονική ομάδα πως έπρεπε να προχωρήσει η επέμβαση, προτείνοντας μάλιστα κάτι ριζοσπαστικό όπως τη χρήση αρχέγονων εμβρυακών κυττάρων από τον ομφαλό. Η εγχείρηση χάρις στις υποδείξεις πήγε πολύ καλά. Η ''ΕΛΛΗΝΙΔΑ γιατρός'' παρέμεινε λίγη ώρα στο χειρουργείο και μετά ξαφνικά αποχώρησε χωρίς να καταλάβει κανείς το πως.
Οι Αμερικανοί γιατροί ενθουσιασμένοι από τις υποδείξεις της μυστηριώδους γυναίκας μετά το τέλος της εγχείρησης θέλησαν να την γνωρίσουν πήγαν στην οικογένεια Βασιλείου και τους είπαν ότι ήταν κεφαλαιώδους σημασίας γι' αυτούς να γνωρίσουν την ''κορυφαία γιατρό που είχαν φέρει από την Ελλάδα ή την Κύπρο''. Οι γονείς έκπληκτοι δήλωσαν ότι δεν είχαν φέρει καμία γιατρό μαζί τους.
Το νοσοκομείο έγινε άνω - κάτω για να βρεθεί η ξένη γιατρός. Αιτία οι λόγοι ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την είσοδο αγνώστων σε τόσο σοβαρά χειρουργεία. Επειδή εκείνη είχε εξαφανιστεί απευθύνθηκαν στη γραμματεία του χειρουργείου προκειμένου να βρουν τα στοιχεία της.
Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η άγνωστη γυναίκα γιατρός είχε υπογράψει με το όνομα :
MARINA FROM ANDROS!!!
Οι γονείς αναλύθηκαν σε δάκρυα ενώ οι γιατροί έμειναν άναυδοι για πολλή ώρα συνειδητοποιώντας ότι η συνχειρουργός τους ήταν μια γυναίκα με σάρκα και οστά αλλά από το παρελθόν. Μια Ορθόδοξη Αγία που είχε πεθάνει (με μαρτυρικό θάνατο για την πίστη του Χριστού) πριν πολλούς αιώνες (το έτος 270 μ.Χ.).
Το γεγονός γιορτάζεται δεόντως στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο.
Όπου υπάρχει πίστη και προσευχή ο Θεός που είναι ο στοργικός Πατέρας μας επιτελεί ένδοξα και εξαίσια θαύματα και σημεία δια μέσου των Αγίων Του προς σωτηρία του κόσμου και ωφέλεια των ψυχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: